Boerderij 't Grievink

Sondernweg
7122 LM Aalten
http://www.boerderijtgrievink.nl
8
vrienden
17
reviews
11384
pluimen
vriend worden
meer informatie
review plaatsen
neem contact op

Aanbod / activiteiten

Bij de activiteiten die we aanbieden ligt de nadruk op; wat zou jíj willen, waar wordt je blij van, wat past bij jóu. En wat dat is, ontdekken we (eventueel met ouders en begeleiders) gaanderweg. Voor de één is alleen het ‘zijn’ al voldoende en ligt de nadruk vooral op spelen en ervaren. De ander wil ook echt iets doen en leren; dan zoeken we activiteiten die hierbij passen. Ook begeleiding (terug) naar school of naar werk, komen we tegen.
We hebben een breed aanbod. Er zijn kinderen en jongeren die graag het jongvee verzorgen en de dierhokken schoonhouden, of een nieuw hok timmeren of een oude muur slopen. Andere kinderen kiezen meer voor het knuffelen met dieren, de tuin, klauteren in de boom, hutten bouwen, spelen in de modder of paardrijden. Ook knutselen, schilderen, bakken, koken en muziek maken staat op het programma.
De een vind het fijn wanneer we vooraf een programma maken; de ander komt vanzelf tot ideeën en komt juist tot rust door even niets te 'moeten'...

Speciaal voor jeugdige / jongere (autisme spectrum stoornis)

(Dit geldt voor zowel de jongere kinderen als de jeugdigen / jongeren)

Wat we bij ons zien is dat voor deze kinderen een duidelijke structuur, rust op de boerderij en de individuele aandacht goed werken. Vooral door de aandacht kunnen we heel goed kijken naar wat voor dít kind belangrijk is: wat vindt het leuk en wat heeft het nodig?
En vanuit daar kunnen we ook verder meedenken: wat speelt er thuis waar we ondersteuning bij kunnen bieden? En bij de jongeren kunnen dat ook de puberzaken zijn - zoals omgaan met vrienden. Of de eerste stappen naar meer zelfstandig worden - zoals het leren koken en het begeleiden bij een eerste (bij)baan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Voorzieningen

De boerderij heeft een agrarische tak, het verzorgen van het jongvee. Qua ‘uitstraling’ staat dit op de voorgrond, maar in de gang van zaken, staat het begeleiden van kinderen/jongeren voorop. De voorzieningen zijn dan ook gericht op de kinderen en de andere deelnemers van de zorgboerderij. Heel ‘spectaculair’ is het niet; wij vinden het juist leuk dat het beeld ook vooral een ‘echte’ boerderij laat zien. En we maken liever zelf iets, dan dat we grote nieuwe dingen kopen.
Maar wat is er dan wél:
Kantine (pauze, knutselen, koken/bakken)
Opkamer (pauze, muziek maken, verkleden, knutselen, logeren met begeleider erbij)
Unit met grote leefruimte, leerplek, 2 logeerkamers en een badkamer
Ondergrondse hut (pauze, kletsen, ‘soezelen’, even alleen zijn…)
Werkplaats, met 2 ruimtes waarvan 1 verwarmd
Dierenverblijven, geitenwei
Paardenstallen, paardenwei
Ligboxenstal voor het jongvee
Speelwei (o.a. voetbal) en bosje (hutten bouwen)
Kapschuur met trampoline in winter, stro/touwhut, skelters, mountainbikes
Groentetuin (keuze eigen tuin of meedoen met gezamenlijk)
Tent (logeren met begeleider erbij)
In huis: een logeerkamer en badkamer, rolstoelvriendelijk.

Speciaal voor jeugdige / jongere (autisme spectrum stoornis)

(Dit geldt voor zowel de jongere kinderen als de jeugdigen / jongeren)

Wanneer het nodig is, maken we een planning op het planbord en maken we gebruik van stappenplannen bij activiteiten.
Bij de jongeren speelt voor ons 'een netwerk hebben' ook meer mee - in de zin van eens op een andere boerderij, maar nog met de vertrouwde begeleiding van ons, ervaringen op doen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Begeleiding

We werken met 9 begeleiders: Bert (zorgboer), Margriet (zorgboerin), Joost, Elisah, Eline, Daniëlle, Dennis, Miranda en Diedemijn. Martine is onze organisatie ondersteuner.
Ik vind dat we een erg leuk team hebben! Ieder heeft zijn eigen interesses en kwaliteiten, waardoor we een goede aanvulling op elkaar zijn. Maar wat we allemaal gemeen hebben, is dat we er ‘gevoel voor hebben’ om met kinderen en jongeren te werken, in deze setting. De achtergronden zijn verschillend; de een heeft wel een gerelateerde opleiding, de ander niet – maar er zijn mogelijkheden voor bijscholing. En heel belangrijk; voldoende met elkaar praten om elkaar te coachen.
In onze Intakemap hebben we per begeleider een persoonlijk verhaaltje geschreven.

Speciaal voor jeugdige / jongere (autisme spectrum stoornis)

(Dit geldt voor zowel de jongere kinderen als de jeugdigen / jongeren)

Belangrijkste is 'het gevoel ervoor hebben'. En de stap erna, is kennis opdoen over de kinderen. Daar hebben we oog voor. Zie verder de algemene beschrijving.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Onderscheidend

Het belangrijkste van de boerderij is de omgang met de kinderen en jongeren. Veel aandacht gaat uit naar het opbouwen van een band met elkaar, elkaar leren vertrouwen. We werken daarom met vaste begeleiders, en we bieden veel 1 op 1 begeleiding. Ook kijken we graag met de ouders naar mogelijkheden voor ons om bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind. En we zien dat dit veel breder kan zijn dan enkel 'boerderij gerelateerde dingen'.

Deel via Twitter Deel via Facebook post op LinkedIn