Stichting Stille Pieter

IJselmeerdijk 17
1634 DM Scharwoude
http://www.stillepieter.nl
17
vrienden
4
reviews
4642
pluimen
vriend worden
meer informatie
review plaatsen
neem contact op

Aanbod / activiteiten

Petra en Marit Schilder hebben beiden de kunstacademie afgerond en ervaring met lesgeven. Voor wie wil is er de mogelijkheid om te tekenen, beeldhouwen of te schilderen onder begeleiding. Er worden regelmatig groepsprojecten gedaan met de jongere cliƫnten. Voorbeelden zijn: vogelhuisjes kleien en ophangen in het 'sneeuwklokjesbos', hutten bouwen van gevlochten takken en gevarenbordjes schilderen.
Stille Pieter ligt aan de Westfriese Omringdijk waarop de schapen van Petra grazen, ze worden elke dag geteld en soms bijgevoerd. Petra gaat met iedereen wandelen om de schapen te tellen en pauzeert dan op het 'schelpenstrandje'. Alle cliƫnten genieten er altijd van en het is een goed excuus om flink te bewegen in de buitenlucht. Verder kan er worden geholpen met het op potjes zetten van de sneeuwklokjes. En natuurlijk moeten alle dieren ook elke dag gevoerd en verzorgd worden!

Voorzieningen

Sinds eind 2013 staat er een nieuwe gebouw helemaal t.b.v. de zorg. Er is ruimte om samen te koken, creatief bezig te zijn en voor logeren. Mensen kunnen door de week gehaald en gebracht worden.

Begeleiding

Marit en Petra doen de begeleiding van deelnemers en broer Jan en zorgboerin Riet springen regelmatig bij.

Onderscheidend

We onderscheiden ons door onze achtergrond in kunst en vormgeving. Onder de groep ouderen die door de week bij ons komen bevinden zich dan ook regelmatig oud kunstenaars en ontwerpers.

Deel via Twitter Deel via Facebook post op LinkedIn